Ασφαλής αγορά & πώληση

Ασφαλής αγορά και πώληση

Εάν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα είναι παραπλανητικό. Πάντα να πραγματοποιείτε την έρευνά σας πριν ολοκληρώσετε μια συναλλαγή, ώστε να γνωρίζετε την κατά προσέγγιση αξία του αντικειμένου που αγοράζετε ή πουλάτε. Εάν η τιμή είναι πολύ χαμηλή σε ένα προϊόν πώλησης, θα πρέπει να είστε πολύ καχύποπτοι και προσεκτικοί στην αγορά σας.

 

Πραγματοποιείστε συναλλαγές με αντικαταβολή. Μην αγοράζετε τίποτα που δεν μπορείτε να δείτε προσωπικά και μην συμφωνείτε να στείλετε χρήματα σε έναν πωλητή που δεν έχετε γνωρίσει. Αρνηθείτε να πληρώσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αντικαταβολή. Αποφύγετε να πληρώσετε με paypal ή με τραπεζική κατάθεση εάν δεν γνωρίζετε τον πωλητή.

 

Αναζητήστε άλλα προϊόντα του ίδιου πωλητή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για έναν πωλητή, αναζητώντας τα άλλα προϊόντα που έχει καταχωρήσει, οπότε αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε τα άλλα προϊόντα που προσφέρει καθώς και τις πληροφορίες του καταστήματος του.

 

Αναζητήστε προϊόντα με πραγματικές φωτογραφίες. Τα πραγματικά προϊόντα περιλαμβάνουν συνήθως σειρά πραγματικών φωτογραφιών του αντικειμένου, αντί για ενδεικτικές φωτογραφίες που βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο.

 

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Για οποιανδήποτε ενέργεια απευθυνθείτε στο ένστικτό σας και να του έχετε εμπιστοσύνη. Εάν αισθανθείτε άβολα ή σε κίνδυνο, μείνετε μακριά, και εάν καταλάβετε ότι είστε θύμα παραπληροφόρησης ή κακόβουλων προθέσεων, επικοινωνήστε με την αστυνομία.