Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Θάλασσα & Ψάρεμα

Πολλές φορές έχουμε καταστρώσει τα σχέδια μας για ψάρεμα σε κάποιο μέρος, μακριά από τον τόπο διαμονής μας χωρίς όμως να έχουμε δοκιμάσει την τύχη μας και λίγο πιο κοντά!

Και όταν λέμε πιο κοντά εννοούμε κάποιους ψαρότοπους που…παραδοσιακά κρατάνε ψάρια, όπως οι ακτές περιμετρικά της Αττικής, αλλά επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας που έχουν την τύχη να βρέχονται από θάλασσα.

Θυμάμαι με τους φίλους μου από Ιωάννινα πηγαίναμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά στις παραλίες της Σαγιάδας που είναι εντυπωσιακοί ψαρότοποι.

Έτσι με την ευκαιρία αυτή θα μιλήσουμε για τα υπέρ και κατά αυτής της διαδικασίας και σίγουρα από τις επόμενες φορές θα αποτελέσει ενδεχομένως μία από τις επιλογές μας.

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στα υπέρ λοιπόν μιας κοντινής ψαρευτικής εκδρομής θα λέγαμε ότι είναι σίγουρα το κόστος της μετακίνησης, αλλά και της παραμονής στον ψαρότοπο και ο χρόνος απασχόλησης με το αγαπημένο μας χόμπι.

Απλά ας αναλογιστούμε το γεγονός, ότι για να προσεγγίσουμε μια ακτή για παράδειγμα εκτός της Αττικής, χρειαζόμαστε τουλάχιστον μια με μιάμιση ώρα, είτε κατευθυνθούμε βόρεια, είτε νότια, είτε δυτικά.

Δεν συζητάμε φυσικά το σενάριο του πλοίου, αφού αφενός πρέπει να συμπέσουν τα ωράρια λειτουργίας με τους δικούς μας χρόνους και αφετέρου υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να δυσκολέψουν ή και… να αναβάλλουν την μετακίνηση μας!

 

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Αν μάλιστα χρειάζεται για κάποιους λογούς να βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή σε επαφή με τα σπίτια μας, καλό θα είναι να το σκεφτούμε και να το οργανώσουμε καλύτερα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις που συνδυάζουν θετικά και τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα όπως τα καραβάκια από Ωρωπό για Ερέτρια , από Πέραμα για Σαλαμίνα, από Πειραιά για Αίγινα, αλλά και άλλες επιλογές σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς είτε υπάρχουν συνεχόμενα δρομολόγια.

Έτσι μπορούμε κάλλιστα να προσεγγίσουμε πολύ όμορφες τοποθεσίες σχετικά κοντά και με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από ψαρευτικής άποψης.

Κάποια στιγμή μάλιστα επειδή συνηθίζουμε αρκετά συχνά να διοργανώνουμε τέτοιου τύπου εξορμήσεις, όπως είναι η Σαλαμίνα ή η Εύβοια, θα αφιερώσουμε ένα οδοιπορικό με τις σχετικές λεπτομέρειες αφού και τα δύο αυτά νησιά, αλλά πολύ περισσότερο η Εύβοια τόσο η βόρεια όσο και η νότια, κρύβουν πολλούς όμορφους ψαρότοπους που χρειάζεται χρόνος χρόνος για να αναφερθούμε διεξοδικά.

Για την Αττική θα επισημάνουμε την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας ξεκινώντας από τον γνωστό όρμο του Πόρτο Ράφτη μέχρι και την παραλία του Ζούμπερι και της Νέας Μάκρης που κάποιος μπορεί να μετρήσει χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής τουλάχιστον είκοσι ψαρότοπους, που κατά καιρούς ακόμα και σήμερα έχουν δώσει καλά και μεγάλα ψάρια, είτε με ψάρεμα απ’ την ακτή είτε με βάρκα ή ακόμη και με ψαροντούφεκο.

 

Ο ΧΡΟΝΟΣ

 

Φυσικά εκτός από την παράμετρο χρόνος καταλυτικό ρόλο στις εποχές που ζούμε είναι και το οικονομικό για οποιαδήποτε επιλογή ή απόφαση παίρνουμε για το οτιδήποτε, πόσο μάλλον όταν αυτή η επιλογή έχει να κάνει με το χόμπι μας και σίγουρα θα πρέπει να τα υπολογίζουμε όλα χωρίς περιττές δαπάνες, που κάποτε μπορεί να μην μας απασχολούσαν τόσο όσο σήμερα…

Καλό θα είναι λοιπόν να βάλουμε κάτω τα κόστη για την όποια εξόρμηση όπως τα δολώματα, την βενζίνη, τα αναλώσιμα, τα εφόδια, τα εισιτήρια ή τα διόδια και αφού τα συνυπολογίσουμε τότε να πάρουμε την απόφαση μας.

Μια καλή ιδέα είναι φυσικά όλα αυτά να τα μοιραζόμαστε με την παρέα μας, αφού σχεδόν πάντα κανονίζουμε με κάποιον ή κάποιους που θα πάμε και τι ακριβώς θα κάνουμε..

Έτσι με αυτόν τον τρόπο και τα έξοδα μοιράζονται και οι παρέες μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα να έρθουμε ξανά όλοι λίγο πιο κοντά από την φρίκη της αποξένωσης που είχαμε “φάει” και δεν λέγαμε καλημέρα ούτε στο ασανσέρ..!

 

 

Η ΠΑΡΕΑ

Έπειτα το ψάρεμα τις περισσότερες φορές θέλει παρέα, γέλιο, πειράγματα να ξεφύγεις λίγο από την καθημερινότητα, να μυρίσεις θάλασσα, λίγη δόση αλμύρας να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο την Δευτέρα το πρωί και γιατί όχι να σε ακολουθεί όλη την εβδομάδα και να σου φορτώνει την μπαταρία κάθε μέρα μέχρι την επόμενη συνάντηση σε κάποιο άλλο ψαρότοπο, όπου τόσα πολλά θα έχουμε να “αδειάσουμε” και πάλι…

Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω ότι τώρα που αρκετοί από εμάς θα βρεθούμε σε κάποια παραλία δεν πρέπει να αφήνουμε σκουπίδια και προσοχή με τα παράμαλλα και τα αγκίστρια μας, διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Αγαπητοί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες το ρακούν είναι η πλατφόρμα που μπορείτε να πουλήσετε γρήγορα και εύκολα οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πια όπως καλάμια , παραγάδια , αγκίστρια , δολώματα , σκηνές , βάρκες κ.α.

Κάντε τώρα δωρεάν εγγραφή πατώντας το σύνδεσμο εγγραφή πωλητή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *