Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Γνωρίζατε ότι στο Racoon.gr μπορείτε να πουλήσετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων ;

Είτε είμαστε έμποροι ανταλλακτικών αυτοκινήτων είτε απλά ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και οχημάτων και έχουμε στην αποθήκη μας κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων μπορούμε εύκολα και γρήγορα να τα φωτογραφίσουμε και να τα ανεβάσουμε στην πλατφόρμα του Racoon.

 

Αν έχουμε μεταχειρισμένα λάστιχα ή μεταχειρισμένα ψαλίδια , πατάκια , προφυλακτήρες αυτοκινήτου, σασμάν , μηχανές αυτοκινήτων ή οποιαδήποτε άλλα ανταλλακτικά μπορούμε εύκολα και με ασφάλεια να τα πουλήσουμε στο Racoon.gr.

 

Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι πως στο Racoon η δημιουργία λογαριασμού είναι δωρεάν και δεν υπάρχει συνδρομή για τα μέλη μας , είτε είναι έμποροι είτε απλοί ιδιώτες σε σύγκριση με άλλα websites αυτοκινήτων που χρεώνουν μία μηνιαία συνδρομή στα μέλη τους είτε πουλάνε είτε όχι.

Αντιθέτως το δικό μας μοντέλο είναι πιο αποτελεσματικό χρεώνοντας μόνο 10 % επί της τιμής πώλησης μόνο εφόσον το προϊόν σας πουληθεί. Κατά αυτό τον τρόπο θεωρούμαι πως πρόκειται για ένα πιο δίκαιο μοντέλο χρέωσης σε σχέση με τα υπάρχοντα.

 

Πληροφορίες για τα ανταλλακτικά

Το βασικότερο στοιχείο όταν πραγματοποιούμε μια αγορά, είναι να ξέρουμε τι ψωνίζουμε. Αναλυτικά τα ανταλλακτικά, χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες.

1. Τα γνήσια ανταλλακτικά: Είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, για αυτό άλλωστε και φέρουν το σήμα της στη συσκευασία τους. Τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια. 

2. Ανταλλακτικά αυτοκινήτων OEM: Είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια. Το μόνο που αλλάζει είναι το σήμα στις συσκευασίες που τοποθετείται αυτό του κατασκευαστή και όχι αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, οι κατασκευαστές αυτοί προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης (Original Equipment Manufacturers), εξ ου και η ονομασία OEM. 

3. Aftermarket ανταλλακτικά: Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM, ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Θα πρέπει βέβαια πάντα να γίνεται έλεγχος πως πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 

4. Ανταλλακτικά ανακατασκευής (rebuild ή remanufactured): Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχουν χρησιμοποιηθεί τα οποία έχουν υποστεί ανακατασκευή και λειτουργούν σαν να είναι καινούρια. Είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ρητά στην συσκευασία τους ότι πρόκειται για ανακατασκευής και να συνοδεύονται από εγγύηση. Τα χρησιμοποιούν και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

5. Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά: Είναι η οικονομικότερη λύση και η επιλογή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προτιμώνται ευρέως στην κατηγορία των ανταλλακτικών φανοποιείας.

Δημιουργήστε τώρα δωρεάν τον λογαριασμό σας στο Racoon !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *