Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Πώληση επιχειρήσεων

πώληση επιχειρήσεων

Μέσα στο διεθνώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον πολλές φορές προκύπτει η ανάγκη για πώληση επιχειρήσεων λόγω πτώχευσης στην ιδιαίτερα αρνητική οικονομική συγκυρία ή για άλλους λόγους που δεν έχουν σχέση με οικονομικά προβλήματα. 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με έρευνες στο πεδίο της διοικήσεως των επιχειρήσεων οι περισσότερες εταιρείες έχουν μέσο χρόνο ζωής 20 με 30 χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές κάθε 10 με 15 χρόνια θα χρειαστούν στρατηγικές διάσωσης (το γνωστό turnaround). Εάν μετά από τις ενέργειες διάσωσης της εταιρείας τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν , τότε θα φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της στρατηγικής ρευστοποίησης όπου η εταιρεία έχει σταματήσει και όλες οι ενέργειες γίνονται για την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας όπως κτίρια , μηχανήματα , πρώτες ύλες και πολλά ακόμη. 

 

Με λίγα λόγια αυτό είναι το τελευταίο στάδιο στoν κύκλο ζωής της επιχείρησης – την πώληση της επιχείρησης.

Πολλές φορές όμως οι επιχειρήσεις κλείνουν για άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με οικονομικά προβλήματα όπως π.χ. γιατί ο ιδιοκτήτης συνταξιοδοτείται και δεν υπάρχει κάποιος διάδοχος στην οικογένεια είτε γιατί απλά “κουράστηκε” και θέλει να σταματήσει την επιχείρηση.

Όποιος όμως και αν είναι ο πραγματικός λόγος για την πώληση της επιχείρησης όταν προκύψει αυτή η ανάγκη όλοι προσπαθούν να βρουν ενδιαφερόμενους αγοραστές.

 

ΠΕΡΙ του Racoon.gr

 

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων αυτών όπου έχετε μία επιχείρηση και θέλετε να την πουλήσετε τότε είστε στο σωστό site.

Το Racoon.gr το πρώτο ελληνικό marketplace για καινούρια και μεταχειρισμένα προϊόντα μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε την επιχείρηση σας.

Το Racοοn είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργήθηκε για να καλύψεις αυτές ακριβώς τις ανάγκες των ιδιοκτητών επιχειρήσεων για πώληση επιχειρήσεων 

Έχει αρκετές προϊoντικές κατηγορίες στις οποίες μπορείτε να εντάξετε τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό.

 

Είναι μια πλατφόρμα εύχρηστη στην οποία μπορείτε να ανεβάσετε τον εξοπλισμό σας εύκολα και με ασφάλεια.

 

Η πλατφόρμα είναι δωρεάν όπως και η δημιουργία του λογαριασμού σας. Υπάρχει μία μικρή προμήθεια 10 % επί της τιμής πώλησης του αγαθού , όταν το αγαθό πωληθεί.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα υποστήριξης.

 

Σχετικά 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *