Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών

πώληση μεταχειρισμένων προσωπικών υπολογιστών

Πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών ή  ανακύκλωση;

 

Σήμερα που η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και γενικότερα των ημιαγωγών αυξάνεται με εντατικούς ρυθμούς τίθεται το ερώτημα τι κάνουμε την πώληση των μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών μας ;

Tους πάμε στην ανακύκλωση γιατί πλέον είναι παλιοί και κολλάνε τα παιχνίδια ή τα προγράμματα μας ή προσπαθούμε να δούμε ποια περιφερειακά στον υπολογιστή μας είναι ακόμη αξιοποιήσιμα όπως μνήμες Ram , σκληροί δίσκοι , επεξεργαστές κ.α. και τα πουλάμε;

Η απάντηση σ ΄αυτή την ερώτηση είναι αρκετή δύσκολη στην σημερινή ανταγωνιστική οικονομία όπου υπάρχουν πολλές επιλογές από καινούρια φθηνά brands με αρκετές υπολογιστικές δυνατότητες καθώς και μία πληθώρα ανακατασκευασμένων (refurbished) σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές που ίσως δυσκολέψουν την πώληση των μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών μας.

Η ΛΥΣΗ

 

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν ; 

Να εξετάσουμε προσεκτικά την αγορά , τα χαρακτηριστικά των υποσυστημάτων και των περιφερειακών του υπολογιστή μας έτσι να δούμε ποια απ’ αυτά μπορούν να πουληθούν και πόσο. Στη συνέχεια “βανδαλίζουμε” τον υπολογιστή μας (desktop η λαπτοπ ή notebook) και στην συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τα διάφορα κομμάτια – μνήμες , σκληρούς δίσκους , ασύρματη κάρτα , μητρική πλακέτα κ.α.

Αν βέβαια δούμε πως ο υπολογιστής μας μπορεί να πουληθεί ολόκληρος σε μία σχετικά καλή και ανταγωνιστική τιμή προσπαθούμε να τον πουλήσουμε χωρίς να τον ανοίξουμε και να βγάλουμε τα διάφορα περιφερειακά.

 

ΤΟ RACOON.GR

 

Μέχρι εδώ όλα καλά, έχουμε κάνει έρευνα αγοράς και εντοπίσαμε τι θα πουλήσουμε και σε τη τιμή. Τίθεται όμως το ερώτημα που θα τον πουλήσουμε;

H λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το Racoon.gr , μία καινούρια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση των μεταχειρισμένων και καινούριων προϊόντων τόσο ιδιωτών όσο και επαγγελματιών.

Το Racoon είναι ένα από τα λίγα Marketplace στην Ελλάδα, ίσως και το μοναδικό στο οποίο μπορείτε να πουλήσετε μία τεράστια γκάμα από μεταχειρισμένα και καινούρια προϊόντα.

 

Η ΕΓΓΡΑΦΗ

 

Η δημιουργία λογαριασμού στο Racoon.gr είναι εντελώς δωρεάν και για πάντα.

Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και δεν πληρώνετε κάτι εκτός και αν πουληθεί το προϊόν σας τότε υπάρχει μια μικρή χρέωση 10 % επί της τιμής πώλησης του προϊόντος.

Δημιουργήστε τώρα τον λογαριασμό σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *