Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Το γάλα γαϊδούρας και οι κρέμες σώματος

Το γάλα γαϊδούρας και οι κρέμες σώματος

ΦΑΡΜΑ ΜΕ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το γάλα γαϊδούρας και οι κρέμες σώματος που παράγονται από αυτό είναι αρκετά δυσεύρετα προϊόντα.

Δύο νέοι άνθρωποι στην Ήπειρο τόλμησαν να ονειρευτούν την δική τους φάρμα με γαϊδουράκια και παραγωγή προϊόντων από το γάλα γαϊδούρας.

Στο χωριό Περίβλεπτο Ιωαννίνων, ένα μικρό καταπράσινο χωριό 15 km μακριά από τα Ιωάννινα, ακριβώς στους πρόποδες του Μιτσικελίου βρίσκεται η φάρμα με 20 γαϊδουράκια και 10 άλογα που συντηρεί με πολύ κόπο και πολύ αγάπη ο Χρήστος και ο Μιλτιάδης.

Προσέχουν και φροντίζουν με πολύ αγάπη αυτά τα συμπαθητικά ζωάκια τα οποία εκτρέφονται μόνο με φυσικές τροφές από τα λιβάδια του χωριού χωρίς καμία επεξεργασμένη βιομηχανική τροφή.

Το αποτέλεσμα είναι γάλα άριστης ποιότητας το οποίο όπως μας εξήγησε ο Μιλτιάδης και ο χρήστος θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία κρεμών σώματος , σαπουνιού ,αφρόλουτρου , βιολογικού τραχανά  και μπάρας δημητριακών.

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι αυτοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να κάνουν τα όνειρα τους πράξη πολλά.

Παρόλα αυτά όμως δεν πτοούνται και με θάρρος και χιούμορ αναφέρουν πως εν καιρώ θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες.

Εν συγκρίσει με άλλους κτηνοτρόφους που απλά συλλέγουν το γάλα , το καταψύχουν και το πουλούν σε μεγάλες εταιρίες καλλυντικών της Ελβετίας , οι δύο νέοι αυτοί έχουν καταφέρει με μηδαμινά μέσα να παράγουν με μεθόδους οικοτεχνίας την πρώτη τους κρέμα με γάλα γαϊδούρας , βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , κερί μέλισσας , αιθέρια έλαια και βότανα της περιοχής ένα μοναδικό καινοτομικό προϊόν.

 

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ , ΣΑΠΟΥΝΙΑ , Κ.Α.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος ο οποίος φοιτά και στο ΙΕΚ τυροκομίας στα Ιωάννινα μετά από 5 μήνες προσπάθεια , άπειρες δοκιμές και φοβερές δυσκολίες κατάφερα να εξελίξω την κρέμα σε κάτι πραγματικά ωραίο και εντυπωσιακό και κυρίως χωρίς καμία χρηματοδότηση καθώς δυστυχώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν βρίσκεται ενεργό κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εκτός από την κρέμα σώματος και προσώπου έχουν παραχθεί σαπούνια με γάλα γαϊδούρας και βιολογικός τραχανάς επίσης με βάση το γάλα γαϊδούρας.

Ο Χρήστος και ο Δάκης μας εμπιστεύτηκαν και πλέον το Racoon.gr θα φιλοξενεί τα προϊόντα τους με βάση το γάλα γαϊδούρας.

Πουλήστε και εσείς τα προϊόντα σας στο Racoon.gr δημιουργώντας ένα δωρεάν λογαριασμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *