Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Second hand ρούχα

second hand ρούχα

 

Οι νέες τάσεις στην αγορά επιβάλλουν και νέους κανόνες δημιουργώντας μία νέα αγορά για second hand ρούχα. Η κρίση αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων και φέρνει νέα δεδομένα στις αγοραστικές τους συνήθειες.

 

Τα καταστήματα που πωλούν ρούχα και αντικείμενα από δεύτερο χέρι, μεταχειρισμένα, ανοίγουν πλέον σχεδόν σε κάθε πόλη και γειτονιά και έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημα να συρρικνώνεται. Παράλληλα, έχει αρχίσει να ανθεί μία ακόμη νέα μόδα, αυτή της ενοικίασης ρούχων και διαφόρων αξεσουάρ.

 

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτή η νέα τάση κρύβει κινδύνους και μάλιστα για την υγεία των καταναλωτών. Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε να εκδώσει εγκύκλιο με κανόνες για την προστασία της δημόσιας Υγείας σε ό,τι αφορά τον τρόπο διάθεσης των μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων αντικειμένων π. χ, αξεσουάρ, ρούχα.

 

Ετσι, πλέον, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων second hand είναι υποχρεωμένοι να απολυμαίνουν τα ρούχα που διαθέτουν και μάλιστα οφείλουν να έχουν και σχετικό πιστοποιητικό για την απολύμανσή τους στη διάθεση του καταναλωτή, ώστε να το δει, να το διαβάσει και να είναι σίγουρος για την ασφάλειά του.

 

Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για τα καταστήματα που διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω του Διαδικτύου.

 

Η ίδια υγειονομική διάταξη επιβάλλει όλα τα μεταχειρισμένα ρούχα και αντικείμενα που διατίθενται να είναι σε καλή κατάσταση, επισκευασμένα και καθαρά.Όμως οι καταναλωτές δεν θα περέπει να αμελούν να τα καθαρίζουν και οι ίδιοι πριν από τη χρήση. Όπως διαπιστώθηκε από έρευνές του Υπουργείου Υγείας υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης δερματικών νόσων ή μυκήτων αλλά και άλλων ασθενειών. Γι αυτό λοιπούν οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα second hand ρούχα.

 

Στην Ελλάδα τα καταστήματα μεταχειρισμένων ρούχων δεν είναι εντελώς καινούργια υπόθεση αν και η κρίση οδήγησε στην ανάπτυξή τους τα τελευταία χρόνια. Τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν μετρημένα στα δάχτυλα και γνωστά κυρίως ως «αμερικανικές αγορές». Την τελευταία οχταετία, πάντως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

 

Το racoon.gr είναι το πρώτο online marketplace στο οποίο μπορείτε να πουλήσετε και εσείς τα μεταχειρισμένα ρούχα σας, γρήγορα και με ασφάλεια.

 

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *